stock-illustration-13358408-creative-writing

 

Când vorbim despre scris ca si talent, ca şi artă, ca şi modalitate de exprimare artistică, putem spune că există diferite lucruri şi moduri care declanşează această acţiune a scrisului.

Aceste moduri difera de la un scriitor la altul.

Spre exemplu poate fi ceva spontan. Se întâmplă deseori să-ţi  vină deoadată idei bune care să te  determine să iei o foaie şi-un pix şi să scrii. În acest gen de situaţie, de obicei dacă nu-ţi scrii ideile, le uiţi şi uitate au rămas.

O altă situaţie este aceea în care într-o perioadă de timp ţi se construiesc în minte contexte, cadre şi personaje şi stau aşa la dospit acolo până când într-o zi le pui pe foaie şi rezultă din ele un text nou nouţ sau o schiţă a unui viitor text.

O alta situaţie, puţin mai elaborată, este aceea când ai în ansamblu o idee despre cum să începi şi unde vrei să ajungi cu textul, doar că până nu începi să scrii, îţi lipseşte cuprinsul. În acest etapă a scrisului esti mult mai atent cu modul în care scrii şi la ceea ce vrei să transmiţi.

Dacă nu ai mai scris niciodată…

….dar simti că ai ceva artistic în tine, că ceva te scoate din tipar, atunci caută-ţi o foaie şi un pix şi până la articolul următor în care voi încerca să expun câteva exerciţii de scriere joacă-te !! Da J joacă-te cu expresii, cuvinte, fraze. Pur şi simplu scrie, oferă-i sufletului tău bucuria de a se exprima, de a-şi exprima sentimentele şi trăirile cum crede mai bine folosindu-se de uneltele sale de bază, mintea şi mâna ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *