Mi-e dor de tine, dar nu te caut…

Cum vine asta ? O treaba interesanta care mi se intampla in legatura cu Erasmus, cu strainatatea si cu strainii mai exact este ca mi s-a intamplat de multe ori inainte sa plec sa-mi spuna cei cu care m-am imprietenit acolo: ,, O sa-mi fie dor de tine” – ,,o sa ne lipsesti” – ,, ce pacat ca pleci” – ,,sper sa te intorci” si alte cuvinte de politete.

8527083ce0ba72c8f75bc0c24bfdc828

Cu mult inainte sa ajung sa visez macar ca o sa plec cu Erasmus mi-a spus o verisoara ca strainii nu te mai cauta dupa ce ai plecat. Partea mai trista in toata povestea asta este ca tind sa cred ca noi romanii suntem partea mai sufletista a Europei, in timp ce toti ceilalti au invatat sa fie distanti si usor indiferenti. Ne-am obisnuit sa ne victimizam…dar nu, sa nu-mi sariti in cap, va rog. Spun lucrurile astea pentru simplul fapt ca am o amica slovaca pe care am cunoscut-o intamplator acum ceva ani si am tinut o vreme legatura prin mail-uri. Acum de putin timp o am si la prieteni pe facebook. Pe cuvant ca mi-e draga si mi-e dor de ea cateodata. E amuzanta si de gasca si am revazut-o de curand pentru ca m-a cautat pe Linkedin si m-am gandit sa-i scriu un mail sa vad ce mai face, urma sa vina in vacanta in Timisoara si asa ne-am intalnit si am mai schimbat cateva vorbe. Da mi-e dor de ea cateodata, dar e un dor ciudat si diferit. E ca si cum stii ca exista undeva in lume un om pe care poti conta, dar nu e genul de relatie pe care o intreti constant.

Cand m-am intors acasa pentru o vreme am mai vorbit cu cativa dintre cei cu care m-am imprietenit. Am primit chiar si un cadou foarte drag prin posta. Suntem pana la urma pasageri unii in viata altora si ramane la alegerea vietii cine ramane pentru mai multe episoade/capitole si cine nu. De multe ori avem ocazia sa traim mai multe secvente dintr-un film frumos si alteori alegem noi asta. Chiar daca vine si o clipa in care trebuie sa plecam, dorurile, amintirile si oamenii au devenit parte din noi si ne-au marcat in asa fel incat nu vom fi niciodata maine la fel ca ieri. Tema noastra de casa e ca aceasta diferenta sa fie pozitiva, sa luam ce a fost mai bun din tot si sa mergem inainte.