Ce inseamna sa duci o viata echilibrata?

Sunt multe informatii care se vehiculeaza, in ceea ce priveste dezvoltarea personala, poate chiar prea multe cateodata incat nu mai stii ce sa alegi si incerci atatea variante incat la un moment dat te saturi si lasi totul balta, te intorci la acel ,,dolce far niente” si viata isi urmeaza cursul in asa fel incat te traieste ea pe tine, nu tu pe ea.

Sunt insa cateva aspecte de care sa tii cont ca sa ai o viata linistita si sa stii ca te mentii intr-o directie buna, pozitiva.

1. Ai grija de tine

Sanatatea trebuie sa fie pe primul loc. Fii atent/a cu corpul tau si mesajele pe care ti le transmite ca sa poti lua masuri din timp, dar cum cel mai bine este sa previi decat sa tratezi, ai grija ce tip de ,,combustibil” folosesti ca sa iti alimentezi organismul.

2. Pastreaza-ti linistea

Nu te implica in certuri si conflicte. Nu-ti aduc nimic bun. Invata sa ierti si sa lasi motivele de suparare in trecut acolo unde le este locul.

3. Daruieste

Bucuria de a da, e una din cele mai placute senzatii din lume. Daruieste fara sa astepti nimic in schimb si vei vedea cum viata iti va darui inapoi atunci cand te astepti mai putin, dar cand ai cea mai mare nevoie.

4. Invata sa primesti

Uneori viata ne ofera ce avem nevoie sau ne ajuta sa ajungem cu un pas mai aproape de ce ne dorim, dar noi de rusine sau din prejudecati sociale, respingem ceea ce oamenii vin sa ne ofere. Ne sperie ,,gratuitatea” cu care nu am fost invatati si uitam ca viata lucreaza cu si prin oameni.

5. Crede

Cand crezi se intampla minuni. Asa ca alege sa crezi, sa crezi in Dumnezeu, in tine, in faptul ca totul e posibil, in faptul ca exista ceva mai sus de noi. Dar crede. In ziua de azi, cu toata stiinta noastra( care pana si ea a recunoscut ca exista ceva mai presus de noi), cei mai nefericiti oameni sunt cei care au invatat totul mai putin cum sa-si pastreze credinta pentru ca a-ti pastra credinta inseamna a-ti pastra speranta si nadejdea in bine.

6. Invata

Educatia nu se opreste la 8, 12 sau 15 ani de scoala. Educatia e un proces continuu pe tot parcursul vietii. Alege sa nu te opresti din invatat citind, observand, analizand, intelegand.

Alege sa traiesti impacat cu tine si cu cei din jurul tau, si viata ta va avea un cu totul alt sens si contur. Vietile implinite nu vin din inatmplare ci din lectiile invatate pe parcurs si aplicate cu succes.