Enervant sa fiu sincera, fiindca e inchis pentru renovare si nu pot sa-l vizitez, decat sa-l admir de la distanta si sa ma bucur de privelistea montana care se asterne in fata mea pret de 20 de minute, pe drumul pe care-l fac cu autobuzul de acasa si pana la lucru in fiecare zi.

Sa va spun totusi cateva cuvinte despre castelul in care nu pot sa intru ­čśÇ si sa incepem prin a-i spune pe nume:

Castelul din Aymavilles

Constructia dateaza din anul 1278 +/- si de-a lungul anilor, diferitele domnii si apartenente prin care a trecut i-au schimbat forma, aducandu-l abia pe la 1400 la forma pe care o are astazi si care…da se afla si in prezent in renovare ca urmare a preluarii ┬áacestuia de catre administratia din Aosta.

Daca ne gandim ca la inceput a fost doar o mica cetate de aparare careia ulterior i s-au construit ziduri imprejur dupa care s-a lucrat la amenajarea unei gradini si a celor 4 turnuri care azi completeaza aspectul castelului impreuna cu elemente si terasament de tip baroc care au fost  adaugate pe la 1400 cum spuneam mai sus,  deja ne putem da seama ce evolutie diversificata a avut castelul de azi, plecand de la o simpla cetatuie.

Si daca va mai spun si ca turnurile au fost mai mici initial si apoi inaltate, nu ne mai ramane decat sa ne bucuram ca vechile dinastii au reusit un astfel de demers si sa speram ca il vor deschide publicului cat mai curand posibil. Va las mai jos pozele pe care am reusit sa le ,,fur” intrand putin in curte ­čÖé

Aceast─â prezentare necesit─â JavaScript.

Pentru mai multe detalii si un video detaliat despre evolutia catelului puteti accesa link-ul administratiei locale.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *