Desi multi sunt inca sceptici, si mai multi chiar din interiorul ortodoxiei, inca arunca cu vorbe dure la adresa acestor lucruri si intamplari, aceia dintre noi care au cunoscut bunatatea sfintilor lasati de Dumnezeu si mai ales cei care simt aproape purtarea de grija a unui sfant anume, stiu cat de mult inseamna prezenta lor in viata noastra.

Pana prin clasa a XII-a, tin sa spun ca mergeam la biserica mai mult pentru ca stiam ca-i bine, nu pentru ca as fi inteles cu adevarat ce inseamna biserica in ansamblul ei, iar cat despre rugaciuni, cu atat mai putin ma preocupau la vremea respectiva. Prin clasa a XII-a insa, o verisoara mi-a vorbit prima data despre Sfanta Parascheva si mi-a zis sa-i citesc acatistul daca pot. Asadar, am inceput sa-i citesc acatistul din cand in cand, uneori fara sa o rog ceva in mod special, il citeam pur si simplu. Mai apoi, incepuse sa bata bacu la usa si pe ultima suta de metri, eu nu apucasem sa invat decat un sfert din materia de la biologie si nici aia cum trebuie. Am tot citit eu sfertul ala de materie si am tot incercat sa rasfoiesc macar si restul cartii, dar fara sa retin mare lucru, in plus fata de cat reusisem deja sa invat. Astfel, cu o zi sau doua inainte de examenul respectiv am citit acatistul Sfintei Parascheva si am rugat-o sa ma ajute sa imi pice din ce stiu, la examen.

sfanta-cuvioasa-paraschiva

Timpul a trecut, am ajuns in momentul examenului si supraveghetoarea salii impartea subiectele. Cand am primit subiectul, intrebarile erau exact din capitolele pe care apucasem sa le citesc – m-am bucurat atat de tare, iar pe de-o parte parca nu-mi venea sa cred dar asta nici nu mai conta, eram fericita ca pot sa leg cateva cuvinte macar despre fiecare subiect – si asa am trecut eu bacu’ la biologie.

Nu am cum sa enumar si toate datile cand tot cu ajutorul ei mi-am luat examenele in timpul facultatii si cum m-a ajutat si in atatea alte privinte. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant,citi si voi acatistul ei cand va aflati in vreun necaz si sigur va ajuta.

Mai multe despre viata ei si o explicatie frumoasa si reala despre adevarul si importanta existentei sfintilor si a rolului lor lasat de Dumnezeu, gasiti aici. Dureaza o ora, dar e o ora petrecuta cu folos.

Ralu The Writer dezvoltare personala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *