Aştept Răspuns a fost publicată! Şi acum…încotro?

Nu cred în coincidenţe. Am convingerea că totul în viaţă are timpul şi momentul său la care este menit să se întâmple. Indiferent că asta înseamnă să cunoşti un om, să înveţi ceva nou, să călătoreşti undeva departe sau să publici o carte. Mi-a fost greu şi încă mai am reticenţe în înţelegerea acestui lucru, dar dacă sunt sinceră cu mine ştiu că aşa e, că nimic nu e la întâmplare.

Îmi doresc să fac multe, uneori mai multe decât pot să fac de fapt. Dar în acelaşi timp poate că nu trebuie să fac totul singură. Prin urmare am conceput un mic set de întrebări şi răspunsuri care sper să ne apropie mai mult unii de alţii în vederea unor scopuri comune cât mai nobile.

Care a fost parcursul cărţii?

Acum exact un an, în ianuarie 2016 Aştept Răspuns devenea ebook cu acte în regulă, ajungând să fie distribuită în diverse magazine online, inclusiv pe Google play. Acum, la un an de când a intrat în mediul online, devine carte cu 108 pagini aşezată între două coperţi puternice.

Unde găsim cartea?

Nu ştiu dacă au primit-o deja, dar cartea poate fi găsită în bibliotecile mari din ţară:Timişoara, Bucureşti, Cluj…însă nu şi în librării. Numărul de cărţi pe care l-am editat nu este foarte mare prin urmare le voi da cadou în familie. Chiar şi aşa pentru mine este un pas înainte şi încă unul foarte important.

JcHfGsMSaz2jF6_6Y19_bQ_r

 

Care sunt perspectivele?

Poate pare naiv din partea mea, dar îmi doresc să fac lucruri bune. Mi-ar plăcea să implic cartea într-un proiect caritabil care să contribuie la accesul la cultură al copiilor defavorizaţi care şi-ar dori să citească dar nu-si permit. Pentru asta însă, am nevoie de mai multe cărţi, de oameni faini, dornici să se implice şi nu în ultimul rând de cineva care să sponsorizeze editarea unui numar de noi exemplare egal sau mai mare cu cel actual.

Ce presupune de fapt ajutorul şi implicarea?

Cum spuneam am nevoie de cineva dispus să investească în editare. Costurile nu sunt mari, iar eu nu sunt în ţară. Cu editura am colaborat doar prin mail. Nu ştiu cum sună, dar mereu mi-am dorit să fiu cumva…omul din umbră, dar în sens pozitiv. În anii pe care-i parcurgem, comunicarea la distanţă nu ar trebui să fie o problemă, atâta timp cât există voinţă şi un real interes de a ajuta. Odată ce apare o persoană dispusă să investească ar mai lipsi din context doar o asociaţie  care se ocupă cu diverse cazuri sociale în care sunt implicaţi copii, ca să definim astfel ”destinaţia” şi ”modul de livrare al cărţii” iar de aici lucrurile se pot extinde – spre exemplu fie oferă cartea prin intermediul altor pachete pentru copii – pachete deja pregătite, pe care le au ei în proiectele asociaţiei fie căutăm şi alţi donatori de haine de iarnă fie vechi, fie noi/rechizite pentru şcoală. Lucrurile se pot discuta.

Avantajele investitorului sunt doar morale, în spirit filantropic?

Nu neaparat. Bineînţeles din moment ce am nevoie de sprijin financiar nu-l pot oferi la rândul meu, însă pot veni în întâmpinarea nevoilor de promovare prin materiale video sau articole de blog în cazul în care persoana respectivă este reprezentanta unei întreprinderi. Dacă este vorba despre o persoană fizică, o pot ajuta să-şi menţină starea de bine, făcându-i cadou, în calitate de reprezentant şi în limita posibilităţilor un produs din gama Forever, care îi este util.

Ai mai publicat şi alte cărţi înafară de Aştept Răspuns?

Da, dar nu i-aş spune chiar carte. Este un colaj de articole pe tema dezvoltării personale pe care le-am scris în ultimii ani pe blog şi despre care am simţit că prind mai mult contur dacă le aşez într-o anumită ordine în cadrul unui alt ebook. Aşa a aparut ”Dependenţa afectivă şi alte droguri sociale” care poate fi citită gratuit pe Google play.

Mai lucrezi şi la alte proiecte/cărţi în prezent?

Da, lucrez la versiunea în limba engleză a ebook-ului mai sus menţionat cu unele îmbunătăţiri faţă de versiunea originală.

Cum poţi fi contactată pentru eventuale proiecte?

Prin mail. Pentru orice întrebări legate de carte şi propuneri de proiecte pot fi găsită la adresa de mail: sandu.alexandra@hotmail.com

Notă: Alte bloguri/site-uri au liber la preluarea acestui interviu cu condiţia de a specifica sursa.