In lumea moderna a fi puternic inseamna sa arati indiferenta si nepasare atunci cand renunti la ceva sau cineva sau cand cineva renunta la tine. Cand o prietenie se strica, o relatie de rudenie se duce de rapa sau cineva iti face rau in vreun fel.

Sa-ti iei orgoliul in brate si sa ramai cu el indiferent ce s-ar intampla. Cu cat suntem mai orgoliosi cu atat suntem mai protejati de vulnerabilitate, de sinceritate si de omenie. Cu cat suntem mai orgoliosi unii cu altii cu atat ne ranim reciproc mai mult.

Orgoliul ne distanteaza de oameni, de situatii si uneori chiar si de noi insine.

In opozitie cu orgoliul sta comfortul mental.

Sa ramai intr-o relatie, de orice fel ar fi ea atata timp cat nu iti aduce bucurii, sa nu vrei sa renunti la ceva sau cineva si chiar…desi pare absurd, sa nu stergi de pe Facebook pe cineva cu care nu mai ai nicio legatura…toate pentru ca ai simtii ca ti se rupe sufletul sa scoti si asa, simbolic pe cineva din viata ta chiar daca persoana aia nu mai are vreo legatura cu viata ta de mult timp. Asta face nevoia de comfort mental. Ne blocheaza in situatii si stari fata de care stim perfect ca ar fi mai bine sa luam masuri radicale.

Nevoia noastra nativa de afectiune ne saboteaza la maxim.

Nu ne despartim de mila, de nevoie, din cauza ca totul pare mai usor cand ‘’e cineva acolo’’. Gandul ca ‘’e cineva acolo’’ ne da un imbold imens in realizarea obiectivelor noastre. Si de obicei realizam asta abia dupa ce ‘’nu mai acel cineva acolo’’.

Ce slabi suntem cateodata.

Ne scfundam in munca si ne ocupam mintea cu tot ce se poate, doar ca sa nu mai lasam emotiile sa umble haotic prin noi, blocandu-ne capacitatea de munca.

Apoi timpul trece. Uitam, ne ridicam si dupa un timp…o luam iar de la capat. Viata e un carusel si noi suntem remorcile trenuletului care trec de la cele mai mari culmi la cele mai adanci abisuri.

Sa le trecem cu bine, cu putere, cu asumare si cu rabdare.

Bafta tuturor.

Ralu The Writer dezvoltare personala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *