Vorbeam acum cateva luni cu o prietena gandindu-ne la vietile noastre dezorganizate si am inteles ca termenul de ‘’adult’’ a fost inventat doar ca sa responsabilizezi pe cineva de toate tampeniile care se intampla de-a valma in viata.

Majoritatea dintre noi ne uitam cu admiratie la adultii din viata noastra cand eram copii. Spuneam plini de speranta ce vom deveni cand vom fi mari, cum vom cucerii noi lumea si cat de tare ne dorim sa crestem ca sa avem banii nostri si sa putem conduce o masina.

Apoi anii au trecut si viata ne-a aratat cum in natura noastra umana, copii fiind, traiam fericirea sub ochii tuturor si nu ne dadeam seama de asta.Nu stiam ca toti ne invidiau pentru lipsa noastra de independenta, pentru lipsa noastra de nevoi, si bucuria de fi plini de viata si fara griji sub protectia altora. Iar noi ii invidiam pe ei pentru independenta care noua ne lipsea si pentru modul in care explorau liberi lumea si apoi veneau si ne povesteau despre  ea intre cei patru pereti in care altii ne purtau de grija.

Acum, adulti fiind la randul nostru, ne gandim uneori unde ne da cu virgula.

Indiferent de anii pe care ii avem, continuam sa facem boacane, ne impiedicam de lucrurile din viata noastra pentru ca nu stim sa le punem la loc cum ar trebui sa fie si inca ne doare cand cineva are ceva ce noi doar ne dorim.

adult

Daca exista cu adevarat conspiratiile, asta e cea mai mare. Sa-i spui unui copil care a crescut ca acum e ‘’adult’’. Termenul asta ne rapeste cei mai frumosi ani din viata si ne face sa credem ca nu toate boacanele noastre au rezolvare si ca nu meritam sa fim iertati pentru greseli.

E o minciuna.

Orice faci in viata asta are o solutie. Important e sa vrei sincer sa faci o diferenta in bine in viata ta si a altora. Asa ca ‘’iubeste si fa ce vrei’’ pentru ca atunci cand iubesti curat, n-ai cum sa faci rau.

Cel ce nu stie sa iubeasca, nu stie nici sa ierte…si da, v-ati prins, nicicare nu prea stim sa iubim.

Ralu The Writer dezvoltare personala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *