Erai copil si pentru prea mult timp a trebuit sa lupti pentru atentia parintilor. Erai conditionat prin diverse metode sa castigi dragostea parintilor tai sau ti s-a spus in mod direct sau indirect, in gluma sau in serios ca nu meriti sa fii iubit, sa primesti afectiune.

Acestea sunt doar cateva scenarii generale prin care subconstientul tau a asimilat ideea gresita cum ca e normal sa lupti pentru dragostea cuiva.

Si asa au trecut anii si uitandu-te in urma, toate relatiile tale par sa fi fost oarecum disfunctionale. Pline de drame si momente in care partenerii tai au decis sa puna punct, moment in care tu ti-ai pierdut capul complet. Ai inceput sa te explici, sa ii rogi, sa faci pe dracu-n patru cum spunem noi, doar ca sa nu fi parasit/a. Ai devenit pres in fata unui om care a decis sa plece. O decizie care la fel de bine putea sa nu aiba legatura cu tine, cu voi.

35156918_1778902878865655_7534345503111118848_n

La fel de bine pot roii ocaziile de a fi cu cineva, in jurul tau. Poti sa-ti doresti asta din tot sufletul si in egala masura sa spui ‘’nu’’  la infinit pana cand persoana respectiva renunta si pleaca si…abia atunci ti se activeaza ‘’nevoia de a lupta’’ pentru afectiunea pe care puteai s-o primesti fara efort. Dar tu nu puteai sa accepti asta. Afectiune primita asa de buna voie? Nu-i ceva normal pentru tine. Si te agiti si te zbati si intr-un final redevii lucid si te simti deplorabil pentru tot comportamentul tau, toata lupta din al doisprezecelea ceas, despre care intelegi acum ca oricum nu mai avea sens.

Si uite asa…cu adevarat se intampla ca accepti dragostea pe care crezi ca o meriti.Nu te simti iubit si acceptat de oameni? Spune mai des ‘’da’’. Ai vazut ‘’Yes, man’’ ? Daca nu l-ai vazut ti-l recomand. Cand spui ‘’da’’ mai des, viata ti se poate schimba in bine. Daca nu te simti iubit de oameni, iubeste-i tu. Mergi spre ei. Ca e o vorba buna, un gest, amabilitate sau ceva palpabil de daruit, mergi spre ei, daruiste ce ai mai bun si vei vedea cum lucrurile se intorc pozitiv spre tine.

Dincolo de pretentiile personale, potriviri si sincronizari ale dorintelor si perspectivelor asupra vietii, cateodata e bine sa invatam sa ne lasam dusi de val si sa primim ce ne ofera viata prin intermediul altor persoane. Nu se stie niciodata ce orizonturi noi se deschid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *