Importanta autenticitatii in viata de zi cu zi :)

1. Sapte luni si o minunata lectie de viata

Anul asta a trecut ca vantul.

Nici nu stiu cum si cand, lunile parca au fost particule de nisip scurse prin clepsidra timpului.

Dar au trecut prin mine, purtandu-ma prin experiente minunate care m-au invatat despre oameni si viata, dar cel mai mult, aceste experiente m-au invatat despre mine. Despre visele, reușitele, esecurile si temerile mele.

Desi altii isi asuma mai usor si mai repede in viata lectia autenticitatii, eu am inteles-o mai greu si mai tarziu, abia dupa ce am mai dat-o in bara inca odata, creand furtuni in jurul meu.

2. Tiparele psihosociale

Imi dau seama ca suna destul de pompos ca subtitlu. Dar e cel mai bun mod de a ingloba mecanismele pe care le interiorizam si prin care invatam sa supravietuim in jungla sociala. Aceste mecanisme ne pot dauna in egala masura in care ne fac bine.

Toti avem o lectie esentiala pe care am invatat-o de-a lungul vietii. O lectia care ni s-a aratat in mod repetitiv in plan social si personal si care a devenit un tipar, un mod intern prin care functionam pe pilot automat, lucru pe care nu-l constientizam neaparat, dar care e acolo in subconstient si ne dicteaza intreaga viata.

Lectia mea a fost despre ‘’cum sa te ascunzi mai bine’’. Viata m-a invatat ca nu poti arata altora  cine esti pentru ca cu cat oamenii te vad mai mult si mai clar cu atat iti vor face mai mult rau cu fiecare ocazie.

Am invatat asta inca din copilarie si e o lectie pe baza careia functionez si care mi se va evidentia intr-un fel sau altul de-a lungul intregii vieti.

Chiar si asa sunt momente in care tot ce ascunzi se intoarce impotriva ta. Devii ca o oala sub presiune, gata sa rabufneasca in orice clipa. Si de obicei clipa in care un om rabufneste e cea in care cred ca pierde totul.

Sigur ca, nu trebuie sa dezvalui taina ta oricui, dar daca situatia o cere si apar intrebari firesti, nu evita raspunsul si nu ezita sa explici si sa clarifici lucrurile. Transparenta nu e sanatoasa doar pentru cel caruia ii vorbesti ci mai ales pentru tine.

Fiind transparent cu cei din jur, viata ta devine mai linistita, cumva mai echilibrata in relatiile tale interumane.

Nu mai poti fi ‘’prins’’ cu nimic.

Viata nu e despre cine te place pe tine ci despre cei pe care ii placi tu.

Viata nu e despre a fi la fel ca toata lumea ca sa fii acceptat ci despre bucuria de a fi acceptat exact asa cum esti cu experienta si povestea ta de viata, de catre alti oameni chiar daca acei oameni nu inseamna toata lume, dar vor rezona cu toata lumea ta.

Tine minte:

‘’Atunci cand toata lumea te place, cu siguranta faci ceva gresit’’ pentru ca ‘’cel ce e prietenul tuturor, nu e prieten cu nimeni’’