La multi ani si la cat mai multe obiective realizate!

Probabil ca multi dintre noi inca suntem in pijamale, facand naveta intre cafeaua si gustarile matinale din bucatarie si patul inca nefacuta care ne imbie sa mai lenevim in speranta ca ne vom reincarca bateriile pentru noul an muncitoresc.

In ciuda paraliziei generale, cu totii ne confruntam cu ganduri de an nou, planuri noi, liste de dorinte ramase restante din anul sau chiar anii anteriori si am vrea ca de fiecare data ca ”anul asta sa se intampla” sa ni se implineasca, visele, sa ne mearga afacerile, sa avem bani mai multi si vieti mai frumoase, mai ca in filme. Dar nimic nu ”se intampla” daca nu ”se planifica” in avans.

Obiectivele se ating doar daca….

  1. Le scrii

Multi oameni nu inteleg la inceput de ce le recomand agendele, carnetelele si orice alt mijloc ce le-ar permite sa noteze ce vor de la viata. Pentru cei deja obisnuiti cu lucrurile astea, notarea obiectivelor nu vreo revelatie. Cand scrii ceea ce vrei, oarecum te autoresponsabilizezi sa le implinesti, pentru ca de fiecare data cand deschizi agenda ele sunt acolo si daca la fiecare lucru pe care vrei sa-l realizezi, scrijelesti si niste pasi prin care poti sa il faci sa se intample, pasi pe care ii putem numii ”actiuni”, deja ai strabatut jumatate de cale spre implinirea acelui obiectiv.

2. Esti perseverent

Acum ca le-ai scris si ai notat si cateva moduri prin care poti demara actiuni care duc la indeplinirea obiectivelor tale, e timpul sa le iei pe rand. Alegi unul din ele, care ti se pare mai simplu de impliniti si urmaresti fiecare pas pe care l-ai notat, iar daca nu dau roade pasii, te gandesti la alte solutii pe parcurs. Secretul in realizarea lucrurilor pe care ti le doresti sau pe care le-ai amanat atat, sta in implinirea celor mai marunte dintre ele pentru ca sunt cele care iti vor alimenta increderea ca poti face lucruri mult mai mari si mai de valoare.

3. Sarbatoresti ­čÖé

Cand stii ca increderea pe care o ai in tine nu e la cote maxime sau macar medii e important sa inveti sa te bucuri de fiecare realizare oricat de mica ar fi. Daca nu simti sa le spui altora, fa-ti macar mici capricii care sa te motiveze si sa te faca sa simti ca meriti, de exemplu un pix mai scump sau o masa copioasa in local tau preferat pentru ca ai rezolvat sau ti-ai indeplinit anumite obiective amanate de prea mult timp.

Nu e greu sa iti indeplinesti visele, e greu sa te pui in miscare, sa te pui in starea necesara pentru a le indeplinii. E greu sa devii activ in propria ta viata dupa ce ai trait prea mult timp cu pasivitate.

Multi dintre noi mai intai sarbatorim cu perseverenta si abia apoi luam o agenda si scriem ce n-am realizat inca, plangandu-ne apoi de mila. Succesul inseamna sa nu incurci ordinea pe care ti-am dat-o!!

Un 2019 minunat, in care sa gasiti puterea de a va pune in starea de a face tot ce nu ati facut pana acum ­čÖé

Cu drag,

Ralu The Writer