Daca si tie ti-e cateodata greu…

Daca si tu cateodata n-ai somn si te-apasa viata, pune-ti o cana de ceva..ceai, lapte, chiar cafea si stai de vorba cu tine. Ce-ai facut si ce-ai sa faci? Incotro viata te duce, ca n-ai ani prea multi in spate, dar iata ca nu-s nici putini. Greu cu jobul? Rau cu banii? Iubirea nu-i, dar vai…trec anii?!
Te mai apuca si vreunPhoto by Nathan Dumlao dor…de tot ce-ai visat si nu-i, ca n-ai poate cui sa-i spui cand te bucuri, cand oftezi, ca bifezi sau esuezi. Si unde mai pui la toate ca varsta ce-o porti in spate, te obliga si pe tine poate, sa fii mai copt decat chiar esti, sa pari mai dur, mai grav, sa nu mai privesti senin, sa nu te-mpiedici pe drum drept, sa scoti castile din urechi, sa faci munci mai productive…sa faci bani din piatra seaca, de s-ar putea macar odata.

Poate ai poveri pe acasa, si-ai vrea sa ajuti, ei cred ca nu-ti pasa, dar numai tu le stii pe-a tale, cat ai vrea sa faci minuni, sa fie totul mai bine acum, acum in clipa asta, sa nu mai stai sa cantaresti, pe care sa-l ajuti acum, pe tine sau pe cel batran, sa nu mai stai sa porti de grija banului de dat in casa sau celui spre o alta viata.

Poate ca si tu ca mine, ai indraznit sa vizezi la mai bine, sa faci ceva si pentru tine si uite cum un client pleaca altul vine si nu mai stii unde nu-i bine?! Nu esti tu destul de bun sau clientu-i dificil acum…

Si-ti juri ca ai vrea sa poti, sa arati…sa faci mai mult si cand sa te pui mai bine, te ia somnul si pe tine…c-ai alergat o zi intreaga si banu cum a venit asa si pleaca, si-ai alergat, simti tu, degeaba si situatia e tot aia. Acasa careva mai tipa, imediat ce-ai intrat pe usa, unu altul se mai plange, prietenii au viata lor, a ta e inca in constructie, de prea mult timp, cu prea mult of. Si-ti zici, gata sunt puternic, nu conteaza cat e ora. Te mai pacalesti odata, ca succesul e aproape, cat se te mentii in cursa catre binele cel mare.

Si uite asa mai vine o zi. Inaintezi pe promisiuni, vorbe, ganduri si minuni la care speri sa se iveasca si muncesti cu poti, cum stii, ascunzi o casca in ureche si-ti zici ca nu mai esti copil. Doar patul cald te mai ia in brate si-o rugaciune iti da curaj, o sa le faci tu pe toate chiar daca a fost greu si azi.

Cand sufletul iti oboseste, nu esti singur nu uita, peste tot in lumea asta, sunt oameni ce simt cu intensitatea ta.

Oameni la fel de diferiti. Care nu intra in tipare. Mai ciudatei, mai timizi, mai neacceptati de altii. Mai putini placuti de lume care inainteaza asa si viata tot le dovedeste ca vor ajunge cineva.

Ai incredere si lupta. Spera si nu renunta. Calea ta poate fi clara, intr-o zi ce aproape-i tare si nici nu stii ce faima mare vei avea in sufletul celor care inainte iti vor aparea, ca sa-i ajuti cu dedicare cum doar tu stii in meseria ta. Succesul nu e mereu sonor ci mai mult zambetul de multumire de pe chipul tuturor.

Noapte buna si nu lunga. Nu te mai certa cu viata, vei fi mai bine in curand. Lasa noaptea sa te adoarma si odihna sa iti dea, ca acus vine dimineata si-ai sa te intorci la lupta ta.