Cu bagajele facute-n gand (sau fuga de mine insami)

mesaje_de_anul_nou_64403700Gandurile pe care le voi aseza pe pagina de ,,hartia” virtuala, imi circula in minte de vreo cateva saptamani.

De vina poate fi si faptul ca e final de an. Un an care a trecut mult prea repede, o bucata din viata noastra care a trecut mult prea repede si din care nu stiu multi dintre noi cat timp am avut sa ne oprim putin in loc si sa luam aminte cate ceva in bagajul de cunostinte al vietii.

Anul pe care il las in urma mi-a adus pe de o parte multe lectii, iar pe de alta parte multe ,,intalniri” cu mine insami din care am mai invatat cate ceva despre mine. Acest an 2013, a fost pentru mine un an in care am invatat ca sansele care trec, uneori nu se mai intorc, dar si ca uneori sa renunti poate insemna sa mergi mai departe.

In alta ordine de idei, anul care ramane in urma mea a fost si un an plin de greseli. Simt ca am gresit fara sa vreau, iar acest lucru mi-a daunat mai mult mie decat celor din jurul meu. Se spune ca atunci cand suntem tineri gresim mult. Poate ca nu toti facem parte din categoria asta, dar eu da, iar cel mai trist e ca uneori copilariile astea pot avea reperscusiuni si in viitor. Anul asta a fost o continuare de gafe incepute de anul trecut, lucruri de care imi pare mai mult decat rau, dar pe care fac tot posibilul sa nu le mai repet si asta printr-o metoda simpla si veche. Fuga dupa cum se spune, desi e rusinoasa e sanatoasa si asta pentru ca nu e o fuga din lasitate ci o fuga de propria persoana, de gafe, de situatii mai mult sau mai putin jenante.

Daca tot vorbesc de fuga, pot sa spun de pe acum ca anul viitor va fi unul plin de peripetii in care sper eu ca voi avea ocazia sa cresc din punct de vedere personal si sa ma intorc mai puternica si mai putin pasibila de acele gafe de care vorbesc. Si nu…nu e vorba de acel ,,new year, new me bullshit” :)), e ceva concret. Voi pleca pentru cateva luni la studii prin Erasmus. Cu asta cred ca am acoperit cam tot in ceea ce priveste ,,fuga” si singurul lucru la care pot sa sper e ca totul sa fie bine si sa ma intorc acasa.

Pe alt plan…singurul lucru de care imi e cu adevarat teama in anul care vine este timpul. Nu stiu cati observati si cati luati in serios situatia, dar de cativa ani incoace timpul trece mai repede ca niciodata, doar el stie catre ce ne intreapta pasii, dar cert e ca nimic prea bun nu ne asteapta. Daca 2012 a trecut ca vantul, pana am clipit din ochi s-a scurs jumatate din 2013 si pana am redeschis ochii am ajuns la revelion, nu pot si nu vreau sa-mi imaginez cum va trece 2014 si ce va aduce pe plan mondial, desi zvonuri deja circula.

In incheiere, va multumesc celor care ati avut rabdare sa cititi sinteza mea in urma acestui an si va doresc tuturor un An Nou Fericit mai bun si care sa ne gaseasca mai buni ca in anul ce-a trecut.