Statutul vorbeste (sa vezi si sa nu crezi)

Gandindu-ma la un posibil subiect de scris, mi-am dat seama ca azi mi s-a intamplat ceva oarecum interesant. Titlul pe care l-am ales poate parea putin impropriu daca stau sa ma gandesc, dar e singurul care mi-a trecut prin gand in asociere cu situatia pe care o am in minte.

Se face ca un dinte buclucas mi s-a crapat fara sa cada in totalitate, e in standby deci. Fiind intr-un loc de care sunt in mare parte straina, m-am prezentat la cabinetul medical al universitatii in speranta ca ma va indruma catre un cabinet stomatologic modic sa zicem, asa mai pentru studenti.

Ma duc, vorbesc cu doamna de acolo, pun suflet sa-i explic ce si cum si ca as avea nevoie sa gasesc un dentist si-mi zice ca-i pare rau ca nu ma poate ajuta. Ii explicasem si ca sunt erasmus ca am asigurare medicala si nimic, N-am nici un motiv sa cred ca nu ar fi inteles ce i-am spus pentru ca reactiona in consecinta cu ceea ce-i spuneam.

In fine, intr-un final in speranta ca o sa ma fac inteleasa mai bine ii arat cardul european de sanatate. Il studiaza si-mi zice:

,,Ce problema ai tu ?” Ii explic inca odata situatia dupa care deschide un caiet-agenda si da un telefon. Sunase un dentist care era intr-o sedinta si m-a rugat sa-i las numarul sa ma poata contacta. Per ansamblu problema nu se poate rezolva pana marti dimineata, lucru pe care mi l-a facut cunoscut sunandu-ma la scurt timp dupa ce am ajuns acasa. Nu stiu cum vor decurge lucrurile mai departe, momentan mi-a zis sa astept telefonul ei pentru marti dimineata.

Problema care se ridica aici si pe care nu o prea inteleg este ca…din moment ce i-am explicat situatia, de ce nu ma putea ajuta de la inceput ? Cu ce schimba lucrurile faptul ca i-am aratat cardul de sanatate ? Oameni si oameni, doar atat pot sa spun, oameni si oameni.

Update: Mi-a cazut dintele fara sa ajung la dentist, din fericire ­čśÇ ­čÖé