La multi ani copii !

 

Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata!

                                                                                       Tom Stoppard

 

edit8La multi ani tuturor copiilor. La multi ani tuturor celor care inca se mai simt copii si La Multi Ani tuturor celor care, desi la o varsta matura inca-si dau voie sa fie copii, inca si-au pastrat fragmente de copilarie, pe care le scot la suprafata atunci cand trebuie.

Oricat de maturi am fi, orice varsta am avea, e bine sa ne dam voie sa fim copii cateodata fara sa ne pese de ce vor crede ceilalti despre comportamentul nostru. Dar ce inseamna de fapt sa ne dam voie sa fim copii ? Sigur nu ma refer la a ne tranti in ladita cu nisip ( desi nici asta nu-i de lepadat daca situatia o cere). Sa ne dam voie sa fim uneori mai nepasatori, mai putin egoisti, mai putin incruntati si mai mult senini, mai deschisi, mai sinceri si mai aproape de ceilalti.

Dupa cum spune citatul de mai sus, oamenii care stiu sa fie mereu copii nu imbatranesc niciodata, pentru ca starea in care ne transpune acea samanta de copilarie pe care o mai pastram in suflet, ne da puterea sa facem haz de necaz, sa nu ne mai consumam atat de mult pentru problemele zilnicie si cel mai important ne hraneste optimismul.

Asa ca viata-i prea scurta sa ne innecam in probleme care pana la urma tot se vor rezolva cumva. Sa fim copii din nou, macar azi, sa tratam lucrurile cu putin umor si si sa trecem de greutati ca si copii peste suparare 🙂

Pentru ca vorbim de copilarie, eu mi-am facut singura un cadou. Visez de mult la o zi pe plaja cu muzica si oameni faini in jur. Nu vreau sa am asteptari, incerc sa nu am. Dar am gasit o excursie de o zi, adica maine, la jumatate de ora de Palermo, la un festival pe plaja. E un pas inainte pe care incerc sa-l fac in colectarea amintirilor de pastrat in suflet, cu dor.

Tu ? Ce cadou i-ai facut copilului din tine 🙂 ?