Se spune ca nu conteaza de cate ori cazi ci de cate ori te ridici si mai ales, cum te ridici. Si-apoi mai e gluma aia cum ca nu gresim doar de doua-trei ori, gresim de patru, cinci, sase ori ca sa fim siguri. Scuze si atat.

Chiar daca nu o recunoastem, stim in sinea noastra ca e ceva ciclic.

1e32a95b8877bafe7ed9e24017098690

Toti avem un gol pe care il resimtim din timp in timp si pe care ne straduim sa-l umplem chiar daca o facem:

1. Intretinand o dependenta de chat/ intalniri cu persoane necunoscute.

De ce se intampla asta ? Din nevoia acuta de afectiune, atentie, din relatiile interumante cu tabara adversa, care apar si dispar din viata noastra.  Dar in fond, nu-i decat o greseala in care cu cat persistam mai mult cu atat mai mult rau ne facem. Golul asta o sa-l umpli abia cand o sa inveti sa ai rabdare cu tine si cu viata.

2. Shopping-ul dincolo de pasiune

Chiar daca viata la un moment dat ti-a afectat stima de sine atat de mult incat sa te desconsideri fizic, n-o sa umpli acest gol dand de fiecare data jumatate din salar pe haine, numind shopping-ul un hobby. Nu ! O sa umpli golul asta doar dupa ce o sa inveti sa te iubesti asa cum esti.

Si eu am golurile mele. Si eu cad. Si eu imi caut scuze. Ma inec si ma impiedic in propriile mele nevoi. Intotdeauna mi-am dorit sa ajut oamenii prin ceea ce fac, si-am incercat diferite forme ale scrisului in timp, mod in care incerc sa-mi umplu cateodata golurile. In final toate trec, dar depinde de noi, cum.

P.S. Uneori avem nevoie de caderi, ca sa devenim mai buni in timp ce ne ridicam.

Tin sa fac un update acestui articol. In perioada asta citesc o carte, care se numeste ,, Dragostea adevarata”. Nu, nu e vreun roman de dragoste, nici pe departe. Ci e o carte scrisa cu ajutorul unor psihologi si preoti si care explica diferenta dintre dependenta afectiva si dragostea autentica, pe baza experientelor altor persoane a caror povesti sunt scrise in carte. 

Sunt deja pe la jumatatea cartii, dar abia dupa ce am scris acest articol am citit o poveste a unei fete care dupa lungi caderi si ridicari si dupa ce trecuse bine prin caruselul vietii in cautarea iubirii, dupa ce s-au linistit apele in viata ei, la un moment dat a intalnit omul care i-a fost sortit, pe internet.

Citind acele randuri, m-am simtit oarecum obligata sa rectific cateva lucruri. Prin urmare cred ca desi toti cautam oarecum constant sa umplem un anumit gol in viata noastra, e foarte important modul in care o facem. Pentru ca poti sa discuti pe internet sau sa socializezi intr-o cafenea, intr-un grup de prieteni si poti aborda lucrurile intr-o maniera cat mai relaxata. Sau poti sa faci aceleasi lucruri si sa se citeasca din comportamentul tau, cat de tare te sperie posibilitatea singuratatii. Daca te impiedici constant de al doilea aspect refugiaza-te in ce hobby iti face cea mai mare bucurie, dar nu te refugia in altii. Daca te vei refugia in altii te vei pierde pe tine. Iar cel mai important este sa te recastigi pe tine, sa cresti, sa fii cine trebuie sa fii si abia apoi oamenii potriviti se vor apropia de tine.

Ralu The Writer Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *