A fost o vreme cand scriam recenzii pe blog, apoi m-am limitat doar la a citi si cum sunt atatea carti care merita citite m-am gandit sa va dau idei noi de lectura, ca tot e vara si cald si ne putem acompania cu o carte, plimbarile prin parc si/sau calatoriile.Le voi enumera in ordine inversa.

5. Franz Kafka – Lettera al padre

Lettera al padre, de Kafka, este o cartulie care cuprinde o scrisoare autobiografica i-as spune eu, in care autorul descrie situatia familiei sale pornind de la relatia problematica pe care o are cu tatal sau.

4. Emily Bronte – La rascruce de vanturi 

Romanul este o poveste in poveste. Te prinde repede si iti da drumul greu. E o poveste complexa despre un copil venit ,, de nicaieri” in casa familiei de la ,,Wuthering Heights” si neacceptat de ceilalti membri ai familiei, care ajunge sa mosteneasca ferma, devenind un om dur si rau. Caracterul sau urat devine astfel sursa tuturor problemelor care alcatuiesc actiunea romanului. Conform wikipedia William Somerset Maugham, l-a declarat  ca fiind unul din cele mai bune 10 romane din lume.

3. Jude Deveraux – Tierra Audaz

Departe de a fi un clasic, romanul lui Jude Deveraux reuseste sa te poarte inapoi intr-o lume in care, printii, lorzii, cavalerii si bataliile dintre englezi si irlandezi erau la ordinea zilei. Cartea este bogata in descrieri putin ,,picante” pe alocuri, ca in final sa te lase cu impacarea de a fi traversat in scurt timp, o viata de poveste.

2. Raymond Chandler – Somnul de veci si Doamna din lac

Este una din primele carti pe care le-am citit cand a inceput sa ma intereseze cititul.

Romanul este unul de tip politist, cuprinde doua povesti dupa cum spune si titlul si te acapareaza prin atentia la detalii si abilitatea de spion a detectivului care face tot posibilul sa descopera autorul celor doua crime.

1.Anne Rice – Vampirul Lestat

Ei bine, cartea asta este  cu-adevarat preferata mea. Incomparabil de bine scrisa, in raport cu seriile de carti cu vampiri prea comerciale  din ziua de azi, cartea imbraca intr-un aer misterios si gotic, suferinta care-l incearca pe Lestat, devenit vampir, din cauza singuratatii pe care o resimte si a nevoii sale de a fi iubit si de a se arata lumii,  nereusind sa se resemneze cu gandul ca trebuie sa traiasca in ascuns din pricina naturii sale.

Tin sa mentionez ca oamenii  tind sa cread ca eu citesc mult. Eu nu citesc mult, citesc rar ce-i drept si foarte rar ajung la performanta de a citi o carte intr-o saptamana – doua. Dar imi place sa citesc si atunci cand fac asta, incerc pe cat posibil sa-mi aleg o carte buna 🙂 Sper ca va plac sugestiile mele de lectura si astept sa-mi lasati si voi, titluri de carti care v-au placut si sa-mi povestiti in cateva cuvinte si de ce v-au placut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *