Cand vine vorba despre speakeri si dezvoltare personala sunt multe persoane care se confrunta cu diverse prejudecati, ceea ce-i face sa stea departe de astfel de lucruri gandind ca nu au nevoie de ele.

Dezvoltarea personala insa, ca domeniu, s-a extins atat de mult incat cuprinde multe ramuri. Toti speakerii au rol motivational in esenta si de la fiecare poti invata ceva, dar fiecare s-a preocupat cu precadere de un aspect, mai mult decat de altele si dintre toti sunt cativa care au acel ceva aparte, care te face sa-i asculti cu drag si cu interes.

Totusi ce subdomenii se incadreaza in domeniul dezvoltarii personale ?

In contextul dezvoltarii personale putem incadra: seductia, leadership-ul, motivationalul, dating-ul sau antreprenoriatul care e frate cu leadership-ul.

Toate aceste subdomenii se construiesc pe o temelie care pe cat de eficienta pe atat de rara si greu de modelat daca nu e implementata bine de la inceput si anume: increderea in sine.

De la lipsa increderii in propriile forte oamenii esueaza in orice vor sa faca. Dar partea buna din toata treaba asta este ca increderea in propriile forte e sectoriala, daca pot sa spun asa. Asta inseamna ca poti avea incredere in tine ca stii sa gatesti exceptional, dar nu iti este comod sa vorbesti in public de exemplu. Hai sa vedem care sunt acei cativa oameni care ne pot indruma  cat de cat in calatoria noastra cand ne confruntam cu astfel de lucruri:

  1. Matthew Hussey – preferatul meu ­čÖé

Tipul asta, dincolo de faptul ca e foarte carismatic e si foarte inteligent, iar asta se vede in toate speach-urile lui care pe mine ma scot din momentele de amorteala. Matt, e dating couch la baza, dar are si foarte multe vloguri care vorbesc despre motivatie, incredere in sine si cum sa faci fata in diverse situatii sociale.

┬á ┬á 2. Brene Brown – diferenta dintre vulnerabilitate si slabiciune

Pe Brene Brown am descoperit-o intamplator, ca si pe Matt de altfel, si am fost surprinsa sa vad cu cata simplitate lamureste o dilema in care si eu ma aflam la momentul respectiv chiar daca nu reuseam sa-i dau un nume. Sa inveti sa faci diferenta dintre vulnerabilitate si slabiciune este foarte important, altfel nu te vei desprinde curand de ideea ca esti ceea ce cred altii despre tine.

3. Eckhart Tolle – controlul emotiilor

Pe Eckhart Tolle l-am descoperit printr-o recomandare, si dupa ce l-am ascultat de cateva ori cred ca e cel mai potrivit atunci cand nu intelegi de ce emotiile tale se manifesta intr-un anumit mod. Eckhart Tolle nu vorbeste doar despre emotii, cat si despre suflet si sursa starilor sale.

Pe toti trei ii gasiti pe youtube. II puteti asculta gratuit sau le puteti comanda chiar si cartile. Oamenii au nevoie de modele demne de urmat inca de la o varsta frageda, iar cum modelele sunt tot mai rare (tv, reviste, medii sociale defectuase) ne bucuram ca inca mai sunt persoane de calitate care ajung la noi gratuit (inca) si ne ating vietile ajutandu-ne fara sa stie,  sa indreptam carma catre maluri mai bune, trebuie doar sa ne dorim cu adevarat.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *