Timisoara nu mai e de mult un oras tabu, ba chiar e unul din orasele Romaniei in care economia circula zi si noape prin prezenta trenurilor de marfa, a tirurilor si cu o frecventa mai ridicata mai nou, a turistilor care ne traverseaza orasul.

Dincolo insa, de motivele economice si istorice pentru care Timisoara se face remarcata printre orasele principale ale tarii, sunt si o sumedenie de motive culturale mai putin discutate care fac din acest oras aflat in continua expansiune, una din cele mai faine destinatii atat pentru conationali cat si pentru straini.

  1. Multiculturalitatea

Este bine stiut ca din punct de vedere istoric, banatul s-a bucurat nu doar de prezenta ungurilor cat si de cea a nemtilor si sarbilor, de-a lungul anilor si pana in prezent. Astfel ca dovada de respect fata de minoritatile etnice, Timisoara a oferit in timp 3 teatre – roman, german si maghiar si …s-au purtat discutii legat de infiintarea unui teatru sarbesc – astfel Timisoara ar fi devenit primul oras din Europa cu 4 teatre in limbi diferite

opera-timisoara-iluminata-de-elba1Teatrul National – Centrul Timisoarei

      2.  Cultura si arta

Nici din acest punct de vedere nu sunteti dezamagiti pentru ca Timisoara gazduieste un minunat Muzeu de Arta Baroca, alaturi de Muzeul Satului Banatean, galeriile de arta contempoana si Muzeul de arta religioasa din interiorul Catedralei Mitropolitane ( care pana la finalizarea Catedralei Mantuirii Neamului, de care s-a tot vorbit, ramane cea mai inalta biserica din Romania 🙂 la care se mai adauga Domul Catolic si biserica sarbeasca din Piata Unirii.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
                                                       Catedrala

0.-SORIN-SCURTULESCU-MUZEUL-DE-ARTA-TIMISOARAb

220_1265644652_P1040847

Palatul Baroc

Timisoara-Dom

Domul Catolic

784_Muzeul-Satului-Banatean

                                                                                            Muzeul Satului

   3.  Divertisment

Si la capitolul distractie stam bine. Avem multe pub-uri si cafenele in zonele centrale, doua mall-uri, cinema in aer liber in gradina de vara, plimbari cu hidrobicileta pe Bega pentru romantici, propria fabrica de bere din 1708 incoace siiiii cele mai bune shaorme dar si cele mai faine restaurante pentru vegetarieni cum ar fi BioFresh sau Salad Box prezent probabil si in alte orase.

cinema-in-aer-liber

Gradina de vara – in prezent ecranul mare e functional 🙂

Fabrica-de-bere-Timisoreana

                                                                                            Fabrica de bere

Asadar, aveti de unde alege ca puncte turistice, iar ca un plus va mai spun si ca Timisoara a fost primul oras din Europa cu iluminare stradala electrica si primul oras din Romania cu tramvai tras de cai. De asemenea este cunoscut ca un oras foarte verde si viu, candva plin de trandafiri si alte flori, fapt pentru care a fost supranumit Orasul florilor.

Ralu The Writer Travel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *