De ce unii bărbați se căsătoresc târziu?

 

Subiectul este bineînțeles unul amplu și delicat și nu pretind a avea toate răspunsurile, doar că în cadrul unor discuții ‘’de cafea’’ atât prin minunatul online cât și în viața reală, am reușit să surprind anumite replici și informații, care cred că merită atenție într-un astfel de articol.

Fără s-o lungesc prea mult cred că toate problemele încep de la o banală frază:

           ‘’eu nu mă schimb pentru că vrea o femeie’’

Sigur, puteți să faceți adaptări și să-i schimbați forma, dar ideea va rămâne mereu aceeași, iar cea de sus, este poate, una din cele mai directe și sincere forme ale acestei idei.

Am cunoscut diverși ‘’stimabili’’ care mărturiseau cu un oarecare regret că după  multi ani de relație, aleasa le-a dat papucii, cu sau fără inel…dar mai ales cu inel cu tot, de cele mai multe ori.

Deja parcă ți se face milă.

Iar mila e cel mai înjositor motiv pentru care cineva ar trebui să continue o relație.

La asa o replică, precum cea de mai sus, m-am vazut nevoită să întreb:

‘’Bun, dar tu ești mulțumit de tine?’’

Și de aici, am pornit un întreg speech demn de o conferință de psihologie:

  • Dar tu ești mulțumit de tine însuți? pentru că vezi, nimeni nu vrea să schimbe un om echilibrat, iar oamenii care spun așa ca tine că nu se schimbă pt x sunt în general de fapt limitați de propriile convingeri și nu văd dincolo de propria lor bariera, nimeni nu ”trebuie” să suporte un om care nu vrea să evolueze pentru că stagnarea lui îi destabilizează și pe ceilalți și strică armonia și liniștea casei.

  •  …și de obicei genul de femeie care crede și ea că ”trebuie” să suporte, alcătuiește alături de un om care   ”trebuie” suportat în nepăsarea lui, o familie mediocră în care se sacrifică doar ea și se supune unei vieți       pline de frustrări, certuri și neîmplinire sau pe de alta parte cele care speră naiv să schimbe un om vor trăi   în   conflict…iar din astfel de familii, apar copii obligați să traiască cu idei preconcepute despre viață și ce   înseamnă familia, căsnicia, etc

  • eu sunt mulțumit de viața mea și de cum sunt eu, am ideile mele și regulile mele după care mă ghidez și le respect.

  • și trăiești cu speranța să obligi și pe altcineva într-o zi să se supună lor? chiar dacă asta înseamnă să faci rău? chiar dacă fiecare avem viziunea noastra despre viată, trăim în societate și o să împărțim viața cândva cu un alt reprezentant al societății și atâta timp cât mulțumirea ta de sine va dăuna altora, conștient și voit, înseamnă că trăiești egoist și departe de realitatea compromisului evolutiv pe care îl presupune orice relație.

  • eu nu îți zic lucrurile astea să te atac sau mai știu eu ce, doar că din simple discuții se observă niște lucruri de care s-ar putea să fugă multe atunci când te vei decide să dezvolți o relație care să ducă la mariaj.

27394580_1756040061094472_1085890161_n

Fiecare e liber să tragă propriile concluzii de aici. Dar umila mea opinie e că indiferent de ceea ce suntem, bărbați sau femei, pierdem de cele mai multe ori din cauza încăpățânării și a orgoliului, pierdem din cauza că suntem orbi și mai ales, pierdem pentru că ni se pare mereu că ritmul nostru de a trăi și viziunea noastră asupra lumii e unica și cea mai bună variantă. Refuzăm să înțelegem cât de importantă e munca de echipă și susținerea reciprocă și că atunci când felul nostru de a fi nu e chiar perfect și benefic pentru alții, să acceptăm asta și să lucrăm la dezvoltarea noastră.

Sursă poză de prim plan.